×

Duygudurum bozuklukları Uzmanlık Sonrası Eğitim Programı (DUSEP)

Sevgili Meslektaşlarımız
 

Bipolar Bozukluklar Derneği olarak bir süredir üzerinde çalıştığımız “Duygudurum bozuklukları Uzmanlık Sonrası Eğitim Programı (DUSEP)” ile ilgili program içeriği ve başvuru koşullarını paylaşmak istiyoruz.
 

Amaç, içerik, takvim: Psikiyatri uzmanları için bipolar bozukluk ve diğer duygudurum bozuklukları tanı, tedavi ve uzun süreli izlem yetkinliklerini geliştirmek ve ülkemizde her bölgede ağırlıklı olarak duygudurum bozuklukları alanında çalışacak psikiyatri uzmanı hekimlere güncel teorik ve klinik pratik desteği sağlayacak 5 modül sürecek bir eğitim programı oluşturulmuştur.
 

İlk 4 modül teorik olup, her biri bir hafta sonunu kapsayan bir eğitimle, yaklaşık 12 saat sürecek ve ilk  modül 29-30 Mayıs 2021 de gerçekleştirilecektir. 2,3 ve 4. modüller 2021 sonbaharında yapılacak olup, 5. modülün süpervizyon modülü olarak toplam 64 saat, 8 hafta sonu sürecek şekilde, 2022 yılı ilk 6 ayında yapılması planlanmıştır.  Katılımcılar bu beş modül sonunda toplam 112 saatlik bir eğitimden geçecektir. Bu basamakları geçen hekimlere katılım belgesi/sertifika verilecek ve Bipolar Bozukluklar Derneği web sitesinde isim ve çalıştıkları kurumlar yer alacaktır.
 

Eğitimlerin, online dijital platformdan çevrim içi olarak başlanması planlanmış ve pandemi seyrine göre son modüllerin yüzyüze/online hibrid biçimde olması değerlendirilecektir.
 

Programdaki eğitim, TPD Duygudurum Bozuklukları BÇB ve Bipolar Bozukluk Derneği’nde emek vermiş değerli hocalarımız desteği ile sağlanacaktır.
 

Program içeriğinin kısa özeti şöyledir;
 

Modül 1: Duygudurum bozukluklarında tanı ve sınıflandırma (29-30 Mayıs 2021, Süre 12 saat; Eğiticiler:  Prof. Dr. Kürşat Altınbaş, Prof. Dr. Timuçin Oral, Prof. Dr. Vesile Şentürk Cankorur, Prof. Dr. Ömer Aydemir )

Modül 2: Duygudurum bozukluklarında tedavi  (Tarih ve eğitmenler daha sonra açıklanacaktır)

Modül 3: Duygudurum bozukluklarında psikososyal müdahaleler psikoterapi, işlevsellik (Tarih ve eğitmenler daha sonra açıklanacaktır)

Modül 4: Duygudurum bozukluklarında özel gruplar (Komorbid durumlar, zor vakalar, özel gruplar) (Tarih ve eğitmenler daha sonra açıklanacaktır)

Modül 5: Süpervizyon: Akut manik döneminin tedavisi, Akut depresif dönem tedavisi, Dirençli depresyon sağaltımı, Koruma dönem tedavisi, Özel gruplarda hastalığın yönetimi (Tarih ve eğitmenler daha sonra açıklanacaktır)

 

Başvuru koşulları:

Başvurular Bipolar Bozukluklar Derneği YK ve önceki YK üyelerince başvuru koşulları çerçevesinde değerlendirilecektir. 

2021-2022 yılı Duygudurum bozuklukları Uzmanlık Sonrası Eğitim Programı (DUSEP) 1. Grubuna  24 uzman hekim kabul edilecek olup, başvuru koşulları aşağıdaki gibidir;

1. Erişkin Ruh Sağlığı alanında uzman hekim olarak çalışmak

2. Uzmanlığının ilk 5 yılında ya da 40 yaş altında olmak

3. Duygudurum bozuklukları alanında klinik ve akademik çalışmalarının olması ya da uzmanlık tezini duygudurum bozuklukları ile ilişkili bir konuda yapmış olmak tercih sebebi olacaktır.

 

Başvuru için istenen belgeler:

1.Uzmanlığının ilk 5 yılında olduğunu gösterir belge ya da 40 yaş altında olduğunu gösterir kimlik ya da pasaport

2. Motivasyon mektubu (250-750 kelime arası)

3. Özgeçmiş
 

Başvuru adresi :   Başvuru formları aşağıdaki adrese yüklenecektir

https://forms.gle/MNJU7eQho3XMiKm3A
 

Son başvuru tarihi:  10 Mayıs 2021
 

Bütçe: Bu eğitim programı 1. Gruba devam edecek 24 hekim için  Bipolar Bozukluklar Derneği DUSEP eğitim bursu ile karşılanacaktır.
 

DUYGUDURUM BOZUKLUKLARIUZMANLIK SONRASI EĞİTİMPROGRAMI (DUSEP)
DUSEP MODÜL-­1 PROGRAM
EĞİTİCİLER
EĞİTİCİLER


Bipolar Bozukluklar Derneği Yönetim Kurulu

5 Mayıs 2021 Çarşamba

Yorumlar

Sadece kayıtlı kullanıcılar yorum bırakabilirler.

Yorum başlığı:
Yorum: